TIOR

Romanii prefera depozitele bancare pe termen scurt

Romanii prefera depozitele bancare pe termen scurtRomânii preferă să economisească bani în depozite bancare pe termen scurt, de sub un an. Datorită dobânzilor mult mai atractive pentru aceste depozite bancare, populaţia este mult mai tentată de aceste oferte.

 

Dobânzile de 4% şi chiar şi mai ridicate pe care le oferă băncile la depozitele pe 6 sau 9 luni i-a determinat pe români să-şi economisească banii pe termen scurt. Totuşi, cea mai mare parte a populaţiei îşi prelungeşte durata depozitului la scadenţă, aşa că băncile oricum ies în câştig.

 

De cealaltă parte, depozitele bancare cu scadenţa mai mare de un an, constituite de către persoanele fizice, au ajuns la 2,5 miliarde de euro la sfârşitul lunii iunie. Practic, 11% din totalul depozitelor populaţiei sunt reprezentate de către acestea. Deşi numărul este cu aproape 25% mai mare decât cel din urmă cu un an, ritmul de creştere este nesemnificativ, în special pentru că dobânzile oferite de către bănci sunt mult mai mici în comparaţie cu cele la depozitele bancare pe 3, 6 sau 9 luni.

 

Cele mai multe economii ale românilor sunt în lei, adică peste 60% (8,5 miliarde de lei), restul până la 11,2 miliarde de lei fiind economii în valută.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI