Romanii, mai economi: depozite bancare mai mari cu 20% in primul semestru din an

29-08-2013 / Blog credite imobiliare

Romanii, mai economi: depozite bancare mai mari cu 20% in primul semestru din anConform informatiilor de la BNR, românii aveau, la sfârșitul primului semestru din 2013, depozite bancare cu aproximativ 20% mai mari față de aceeași perioadă din 2013. Este vorba despre depozite bancare cu scadența mai mare de un an, care ajunseseră la două miliarde de euro.

 

Peste două treimi din suma de două miliarde de euro, la cât se ridica valoarea depozitelor bancare la sfârșitul lui iunie 2013, reprezentau economii în lei ale populației României, iar restul de circa o treime reprezenta economii de lungă durată în euro.

 

 

Cum au evoluat depozitele bancare cu scadență lungă în România?

 

În ultimii doi ani, depozitele bancare cu scadență mai mare de un an au crescut într-un ritm alert. În ultimele luni, evoluția lor a fost mai lentă. La ora actuală, aceste depozite reprezintă doar 10% din depozitele totale ale populației României.

 

Care este motivul pentru acest procent scăzut? Băncile nu au avut oferte atractive pe termen lung pentru clienți. De curând, situația a început să se schimbe, iar instituțiile bancare au dau semne că se orientează tot mai mult către pasive (depozite) de lungă durată.

 

Pe de altă parte, oferta de active (credite) a fost și rămâne foarte bogată.

 

Sursa foto: zf.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.