Romanii iau mai multe credite: in iulie s-au dat 500 de ipotecare

16-09-2013 / Blog credite imobiliare

Romanii iau mai multe credite: in iulie s-au dat 500 de ipotecareÎn luna iulie 2013, băncile au acordat 500 de credite ipotecare în lei. Astfel, românii au luat împrumuturi în valoare de 90 de milioane de lei. Față de luna iunie, creșterea este de circa 4%, cea mai mare din ultimii șapte ani.

 

Ce tip de credite ipotecare preferă românii

 

Media de credite ipotecare în lei pe anul 2012 a fost de trei ori mai scăzută față de cea din iulie 2013, când s-au acordat 500 de împrumuturi. Renunțarea la creditarea în euro pentru Programul Prima Casă este unul dintre principalele motive pentru creșterea nivelului de împrumuturi în moneda națională.

 

De altfel, peste 60% dintre solicitările de credite ipotecare au fost pentru cele în lei. Pentru ipotecarele standard, 40% din numărul total au fost tot în moneda națională. Până la renunțarea la Programul Prima Casă în euro, 90% dintre împrumuturile ipotecare erau în moneda Uniunii Europene.

 

Cel mai important avantaj ale unui credit ipotecar Prima Casă în lei este avansul de doar 5%. Deși prețurile pentru astfel de credite erau cu până la 30% mai mari față de cele în euro (ne referim la creditele Prima Casă), în ultima perioadă tendința este una de scădere.

 

Sursa foto: zf.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.