TIOR

Romanii iau credite ipotecare fara incetare – cresterea vanzarilor este impresionanta

Romanii iau credite ipotecare fara incetare – cresterea vanzarilor este impresionantaRomânii se îmbulzesc să ia credite ipotecare în lei pentru locuinţe. Vânzările acestor credite au urcat cu 520 de milioane de lei din august în septembrie. Din martie până acum creşterea vânzărilor de credite ipotecare în lei a fost constanta, la circa 500 de milioane lunar.

 

Interesul românilor pentru credite ipotecare în lei este în continuare foarte mare. În ultimele 8 luni, vânzările de credite ipotecare au fost excelente, crescând de la luna la lună cu circa 500 de milioane de lei. În septembrie, creditele ipotecare în lei se apropiau de pragul de 20% din totalul vânzărilor creditelor pentru locuinţe, datorită dobânzilor similare cu împrumuturile în valută şi datorită continuării programului de succes, Prima Casă.

 

La polul opus, creditele ipotecare în euro se află în cădere liberă. Stocul a ajuns la sfârşitul lunii septembrie la 35 de miliarde de lei, mai mic cu 200 de milioane de lei comparativ cu luna august. În ultimul an, stocul de credite ipotecare în euro s-a redus cu 6%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI