TIOR

Romanii iau credite in lei la cote incredibile!

Romanii iau credite in lei la cote incredibile!Românii iau credite în lei la cote incredibile. Împrumuturile în moneda naţională au crescut cu peste 19% în mai 2016, faţă de mai 2015, până la recordul de 117,6 miliarde RON! Creditarea pentru populaţie a urcat cu un procent masiv, de 33,7%, în perioada menţionată!

Dobânzile mici la creditele în lei (în special la cele de locuinţe) şi apetitul ridicat al băncilor pentru a oferi împrumuturi i-au convins pe români să cumpere credite în moneda naţională într-un ritm susţinut. Creditele în lei pentru populaţie au crescut cu 33,7% între mai 2015 şi mai 2016, iar cele pentru companii cu 7,8%, aşa că, per ansamblu, avansul împrumuturilor a fost de 19,3%!

Ce portofoliu aveau băncile la finalul lunii mai 2016?

Băncile din România aveau la finalul lunii mai 2016 credite de 217,9 miliarde lei, mai numeroase cu 2,4% faţă de mai 2015. Cu toate că împrumuturile în lei au avut creşterea de 19,3%, cele în valută au scăzut dramatic, dacă luăm în calcul valorile ridicate din anii 2008-2009.

Noutăţile cu privire la darea în plată

Darea în plată, cea mai mediatizată lege din ultimii ani, încă este în plin proces de configurare. În urmă cu mai puţin de o săptămâna, Ministerul Finanţelor a hotărât: toate persoanele fizice care-şi dau casa în plată nu plătesc niciun impozit pentru transferul de proprietate! Chiar şi românii executaţi silit pot beneficia de scutirea de la plata impozitului!

La prima operaţiune de dare în plată, toate persoanele fizice sunt scutite de la achitarea oricărui impozit, indiferent dacă împrumuturile de locuinţe sunt garantate cu mai multe proprietăţi imobiliare. Astfel a hotărât Ministerului Finanţelor Publice, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Astfel, şi Codul Fiscal va fi schimbat.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI