TIOR

Romanii care iau credite de la IFN-uri prefera tot mai mult leii

Romanii care iau credite de la IFN-uri prefera tot mai mult leiiRomânii care iau credite de la IFN-uri preferă tot mai mult împrumuturile în lei. În ianuarie 2015, stocul creditelor în lei era cu 800 milioane RON mai mare faţă de ianuarie 2014. De asemenea, creditele acordate în euro au scăzut cu 2 miliarde de lei, în aceeaşi perioadă.

 

Creditele în lei vândute de instituţiile financiare nebancare din România se înmulţesc de la lună la lună. Între decembrie 2014 şi ianuarie 2015, acestea au crescut cu 30 milioane de lei, iar între ianuarie 2015 şi ianuarie 2014 creşterea este impresionantă, de 800 milioane de lei. În acelaşi timp, interesul pentru împrumuturile în euro scade, pe fondul atractivităţii tot mai ridicate a creditelor în lei, datorate dobânzilor foarte bune.

 

La nivel general, IFN-urile din ţară aveau credite în valoare de 27 miliarde de lei la sfârşitul primei luni a anului 2015. Comparativ cu ianuarie 2015, se poate observa o reducere de 1 miliard de lei a stocului de credite.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI