TIOR

Romanii, campioni la economisire in 2013

Romanii, campioni la economisire in 2013La sfârşitul lunii decembrie 2013, depozitele românilor la bănci au crescut cu aproximativ 6% faţă de începutul anului. Vezi care au fost cele mai accesate produse de economisire anul trecut ale populaţiei.

 

Depozitele românilor la bănci ajunseseră la 129 de miliarde de lei, la sfârşitul anului 2013., cu şase procente mai ridicat faţă de începutul anului trecut.

 

Depozitele overnight, creştere de 10%; depozitele la termen, creştere de 5%

 

Cea mai mare creştere pe segmentul economisirilor au avut-o depozitele overnight (cele cu scadenţă la o zi), care au avansat cu 10%. De asemenea, şi depozitele la termen au fost preferate de către români, acestea crescând cu cinci procente de la începutul anului 2013.

 

Cele mai multe depozite ale românilor au fost constituite în lei, datorită condiţiilor mai avantajoase decât cele în valută. Totuşi, din cauza scăderilor dobânzilor depozitelor în moneda naţională, în 2014 s-ar putea că interesul pentru depozitele în valută să mai crească.

 

Spre exemplu, la începutul acestui an, dobânzile practicate de către bănci la depozitele în lei de sub un an se încadrează între aproximativ 3% şi 4,5%, conform conso.ro.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI