TIOR

Romanii au mai multa incredere sa economiseasca in depozite bancare pe termen lung

Romanii au mai multa incredere sa economiseasca in depozite bancare pe termen lungRomânii au mai multă încredere să economisească în depozite bancare pe termen lung. Valoarea acestora a crescut cu 30% în ultimul an, până la 10,7 miliarde de lei. Care sunt motivele pentru această creştere spectaculoasă aflaţi în continuare.

 

Din ianuarie 2013 până în ianuarie 2014, depozitele cu scadenţă mai mare de un an (depozitele pe termen lung) ale populaţiei au crescut cu 30%. De ce? În principal, din cauza scăderii dobânzilor oferite de bănci pentru celelalte tipuri de depozite (pe termen scurt şi pe termen mediu), astfel încât românii se orientează tot mai mult spre soluţii de economisire de durată. Spre exemplu, dacă dobânzile pentru depozite bancare cu scadenţă la o lună au ajuns şi la valori de sub 3%, cele cu scadenţă de 12 luni se apropie de 4%.

 

Şi în cazul depozitelor bancare cu scadenţă la 3 luni dobânzile s-au redus simţitor în ultimul timp. Cu toate că pe piaţă încă mai există oferte bune (dobânzi de peste 4%), cele mai multe bănci au hotărât scăderea dobânzilor de la începutul anului.

 

La începutul lui februarie, dobânzile pentru depozite bancare au scăzut, în medie, cu până la 0,35%.  

 

Depozitele bancare cu scadenţă mai mare de un an reprezentau, în prima lună din 2014, mai bine de 10% din totalul economiilor românilor, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă de anul trecut erau cu 2% mai reduse.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI