TIOR

Robor-ul la 3 luni se prabuseste – creditele in lei, mai ieftine ca niciodata

Robor-ul la 3 luni se prabuseste – creditele in lei, mai ieftine ca niciodataScăderea Robor-ului la 3 luni până la 1,53% la sfârşitul lunii ianuarie se transpune într-o ieftinire accentuată a creditelor în lei. Beneficiarii sunt atât românii care iau credite imobiliare şi ipotecare acum, cât şi cei care au deja contractate împrumuturi în lei şi cărora ratele li se vor actualiza la sfârşitul lunii martie (cu o condiţie: indicele Robor să se menţină la acest nivel).

 

Într-o perioadă în care se discuta mai mult despre problema aprecierii francului elveţian şi despre soluţiile pentru stoparea creşterii ratelor la creditele în franci, împrumuturile în lei se ieftinesc pe zi ce trece. "De vină" este indicele Robor la 3 luni, cel care dictează dobânzile creditelor în lei, care a ajuns la 1,53%, la jumătate faţă de începutul anului 2014.

 

Datorită scăderii sale, creditele pentru locuinţe sunt mai accesibile că oricând. Acum, dobânzile sunt la valori de 5% pe an, de 2 ori mai mici faţă de 2012, spre exemplu. Un român plăteşte o rată lunară de 1.000 de lei, dacă ia un credit de 200.000 de lei, pe 30 de ani, mai puţin decât la un credit în euro, care până în urmă cu câteva luni erau considerabil mai ieftine.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI