TIOR

Robor-ul la 3 luni atinge un nou minim – creditele se ieftinesc

Robor-ul la 3 luni atinge un nou minim – creditele se ieftinescRobor-ul la 3 luni atinge un nou minim la începutul lunii martie: 1,36% pe an. Creditele pentru locuinţe în lei se vor ieftini, mai mult ca sigur, pentru că la sfârşitul lunii băncile vor actualiza ratele, luând în calcul indicele Robor la 3 luni.

 

Românii care au credite imobiliare sau ipotecare în lei se pot bucura. De la începutul acestui an, indicatorul Robor la 3 luni a scăzut continuu, ajungând până la 1,36%. Cum băncile vor actualiza ratele dobânzilor creditelor la sfârşitul lunii martie, este puţin probabil ca împrumuturile să se scumpească, dacă analizăm evoluţia Robor-ului.

 

Panta descendentă pe care se află indicele Robor este cauzată şi de scăderile repetate ale dobânzii-cheie. Cea mai recentă dintre acestea a fost în februarie 2015, când BNR a redus dobânda de la 2,5% la 2,25%. La următoarea şedinţă de politică monetară a BNR, majoritatea analiştilor bancari se aşteaptă să asistăm la o nouă tăiere a dobânzii, până la cel puţin 2% pe an.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI