TIOR

Robor-ul la 3 luni a crescut cu 0,5%, creditele se scumpesc temporar

Robor-ul la 3 luni a crescut cu 0,5%, creditele se scumpesc temporarIndicatorul Robor la 3 luni s-a majorat cu 0,5%, până la valoarea de 2,8% pe an, cel mai mult din ultimele 4 luni. Deşi acest lucru înseamnă că împrumuturile de retail în lei se vor scumpi, analiştii economici dau asigurări că situaţia este doar temporară.

Robor-ul la 3 luni a ajuns la maximul ultimelor 4 luni, 2,8%, după o creştere accelerată în ultima săptămână. „A fost o presiune pe lichiditate pe termen scurt, lucru reflectat de faptul că ratele pe termen scurt sunt peste cele la trei luni (Robor la o zi este la 3,6% pe an). Ar trebui să fie o chestiune temporară, mai ales că Ministerul de Finanţe efectuează de regulă plăți în această perioadă a lunii, ceea ce va conduce la creşterea lichidităţii din piaţă“, au spus economiştii de la UniCredit.

O soluţie pentru scăderea Robor-ului la 3 luni este organizarea unei operaţiuni repo, prin care BNR acordă băncilor lichiditate pe o săptămâna, sub forma garanţiilor cu titluri de stat, la o dobândă de 3,25% pe an, mai redusă cu 0,25% faţă de media pieţei interbancare.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI