TIOR

Reduceri... de angajați în Grecia!

Reduceri... de angajați în Grecia!Din cauza crizei financiare ce pare să nu se mai termine, în Grecia numărul de sucursale bancare scade pe zi ce trece, odată cu numărul angajaților. Statisticile spun că băncile din Grecia trebuie să își înjumătățească dimensiunile în comparație cu perioada dinaintea crizei economice. 
 
În perioada 2010 – 2012, numărul filialelor bancare a scăzut cu 300, iar cel al angajaților băncilor cu 5000. În plus, scăderea numărului de filiale ale băncilor scade în fiecare zi lucrătoare cu 2 sucursale. Dacă vi se pare că aceste numere sunt semn rău, estimarea economiștilor greci este de groază, de-a dreptul! 
 
Se aproximează că până la sfârțitului anului 2017 vor fi concediați alți 13500 de oameni, iar numărul filialelor va scădea cu 1000, ceea ce reprezintă 30 de procente din numarul actual de filiale și 25 de procente din numărul de angajați. Așadar, ultimii 3 ani au fost chiar blânzi. 
 
În rețeaua băncilor elene, Piraeus avea cea mai mare rețea de filiale, constituită din 1300 de sucursale. Următoarea în top era Alpha, cu un număr de 730 de sedii, pe a treia poziție se afla Eurobank, cu 630 de filiale, iar banca lor națională se afla abia pe locul 4, cu 500 de sucursale. Acestea sunt datele pentru primul trimestru al anului 2013 și deja se observă o scădere de câteva sute de filiale, în comparație cu sfârșitul anului 2012, când numărul acestora era de 3350. Important este că, odată cu diminuarea numărului filialelor, scade și numărul angajaților. 
 
În pofida tuturor acestor date negative, profitabilitatea băncilor mai sus menționate ce reprezintă cele mai importante nume din domeniu a crescut în primul semestru. Acest lucru a avut loc mulțumită costurilor de finanțare scăzute și minimizării valorii creditelor ce nu dădeau randament. 
 
Aceste bănci sunt prezente și în România: Alpha Bank, Piraeus Bank și BancPost, iar NBG (National Bank of Greece) este acționar majoritar la Banca Românească. 
 
Sursa foto: StradaDeBacău.ro. 
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI