TIOR

Reduce BCE dobanzile sub pragul 0?

Reduce BCE dobanzile sub pragul 0?Banca Centrală Europeană va reduce dobânzile sub pragul 0 la şedinţa din luna iunie, conform estimărilor analiştilor economici. Care este cauza pentru această măsură fără precedent? BCE doreşte să impulsioneze creditarea în zona euro.

 

Banca Centrală Europeană va scădea dobânzile de politică monetară sub pragul 0 la şedinţa din luna iunie. De asemenea, vor fi iniţiate noi programe pentru sprijinirea IMM-urilor, spun analiştii economici.

 

BCE va reduce dobânda de politică monetară, facilitatea de depozit şi facilitatea de credit cu 10-20 de puncte în luna iunie. Acum, dobânda de politică monetară este la valoarea de 0,25%. Prin noile scăderi, băncile care vor eşua să plaseze fondurile în credite pentru populaţie şi firme sau către alte instituţii de creditare vor fi penalizate. Această măsură este fără precedent în vreo altă ţară din lume.

 

După noile tăieri ale dobânzilor, indicatorii Euribor la 3 şi 6 luni se vor reduce şi mai mult şi, cel mai probabil, vor deveni negativi (în prezent se află sub pragul de 0,5%).

 

BCE va iniţia şi noi programe pentru susţinerea IMM-urilor, având în vedere că multe firme din zona euro au nevoie de fonduri pentru finanţarea capitalului de lucru.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI