TIOR

Ratele la creditele in lei, din ce in ce mai mici

Ratele la creditele in lei, din ce in ce mai miciRatele la creditele în lei vor fi din ce în ce mai mici dacă indicatorul ROBOR la 3 luni va continua să scadă. La sfârşitul lunii mai, acesta coborâse până la valoarea de 2,4%, cea mai redusă din ultimele 4 luni.

 

 

Ratele la creditele în lei vor scădea iarăşi, pentru că indicatorul ROBOR la 3 luni continuă să se reducă. La sfârşitul lunii mai, acesta era de 2,4%. Ultima ajustarea a dobânzilor creditelor în moneda naţională fusese în luna martie, atunci când ROBOR-ul era foarte apropiat de 3%. Acum, în iunie, românii vor plăti cu până la 75-80 de lei mai puţin la rata lunară pentru, să spunem, un credit ipotecar de 200.000 de lei, contractat pe o perioadă de 30 de ani.

 

Datorită excesului de lichiditate de pe piaţă, este de aşteptat ca şi creditele, mai ales cele în lei, să se ieftinească şi în perioada următoare. De aceea, pentru restul anului 2014 putem anticipa că împrumuturile în moneda naţională să devină din ce în ce mai accesibile. Cea mai mare parte a clienţilor bancari vor avea dobânzile actualizate la sfârşitul lunii iunie.

 

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI