TIOR

Rate mai mici la creditele in lei – Robor-ul la 3 luni scade!

Rate mai mici la creditele in lei – Robor-ul la 3 luni scade!Creditele în lei vor continuă să se ieftinească! Indicele Robor la 3 luni (unul dintre cei mai importanţi factori după care se calculează ratele la împrumuturile în moneda naţională) a scăzut din nou, pentru a doua zi consecutiv. Acesta a ajuns până la 2,57%, foarte aproape de minimul istoric de 2,55%, astfel că, de la anul, românii cu credite în lei vor plăti rate mai mici la bancă!

La sfârşitul lunii decembrie, băncile din România vor actualiza costul împrumuturilor în moneda naţională şi vor stabili noile costuri ale acestora luând în calcul cea mai nouă valoare a indicelui Robor la 3 luni. Ultima modificare a costului dobânzilor pentru creditele de retail (pentru persoane fizice) în lei avut loc în luna septembrie 2013, atunci când Robor-ul la 3 luni se situa la valoarea de 3,3% pe an!


80% din creditele acordate în 2013 au fost în lei


De curând, şeful OTP Bank, Laszlo Diosi, a declarat că aproximativ 80% dintre creditele acordate de bănci în 2013 au fost în lei, cu 30% mai mult faţă de anul trecut.

 

Pe segmentul de retail, aproximativ 95% dintre împrumuturi au fost în moneda naţională, iar pe segmentul IMM-urilor şi companiilor de 50%.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI