TIOR

Rate la credite mai mici? Robor-ul isi continua coborarea

Rate la credite mai mici? Robor-ul isi continua coborareaRomânii au motive de bucurie. Robor-ul la 3 luni continuă să scadă, iar dacă situaţia se va păstra până la sfârşitul anului persoanele cu credite în derulare ar putea beneficia de dobânzi mai reduse, iar cei care iau credite noi vor plăti rate mai reduse decât în urmă cu câteva luni.

 

Indicatorul Robor la 3 luni, după care se calculează dobânzile creditelor în lei, îşi continuă scăderea. Doar în ultima lună, acesta s-a redus cu peste 1%, o veste excelentă pentru românii care vor să-şi ia credite noi şi îmbucurătoare pentru cei cu credite în derulare. La sfârşitul lunii octombrie, Robor-ul la 3 luni ajunsese la 2,16%, minimul ultimelor 2 luni şi jumătate. De la sfârşitul lunii septembrii şi până acum, rata la un credit imobiliar în lei s-a redus cu circa 100 de lei.

 

Cum îi afectează Robor-ul pe românii cu credite?

 

Scăderea sau creşterea Robor-ului îi afectează diferit pe românii cu credite în derulare şi pe cei care iau credite noi. Pentru prima categorie de persoane, ratele creditelor se modifică trimestrial, băncile actualizând dobânzile în funcţie de valoarea Robor-ului de la sfârşitul fiecărui trimestru. Cei care iau credite noi plătesc ratele în funcţie de valoarea Robor-ului de la dată semnării contractului, după care ratele se modifică tot trimestrial.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI