TIOR

Rata de neperformanta la credite, in cadere libera

Rata de neperformanta la credite, in cadere liberaRata de neperformanță la credite a scăzut cu 30% la capătul primului trimestru al anului 2016, comparativ cu primul trimestru al anului trecut. 13,52% era rata de neperformanță la credite la finalul lunii martie 2016.

Recomandările Băncii Naţionale că băncile să-şi cureţe bilanţurile sunt în sfârşit puse în aplicare în mod eficient de către bănci. De aceea, rata de neperformanță la credite a scăzut cu 30% în comparaţie cu începutul anului trecut. Băncile au reuşit să scape de portofolii importante de credite neperformante, BCR realizând cea mai importantă vânzare – un pachet de 1,2 miliarde euro.

Creditele de consum sunt la maximul istoric – 34 miliarde lei

În condiţiile în care nivelul creditelor neperformante este foarte redus, băncile sunt foarte deschise către segmentul împrumuturilor. Astfel, volumul creditelor de consum este la maximul istoric, de 34 miliarde lei, după o creştere de 15% în ultimul an.

Dobânzile la creditele de consum sunt, în general, cuprinse între 8% şi 10% pe an. Acest lucru este posibil pentru că politică Băncii Naţionale lasă loc de reduceri ale costurilor împrumuturilor, pentru că dobânda-cheie şi Robor-ul sunt la minime absolute.

Și depozitele sunt la maximul istoric!

Românii ţin în continuare banii la bănci, cu toate că dobânzile oferite de acestea sunt foarte mici. La sfârşitul lunii aprilie 2016, soldul depozitelor bancare în lei ale populaţiei era de circa 94,7 miliarde lei, un plus de 8% în comparaţie cu aprilie 2015. De asemenea, acest nivel atins reprezintă maximul istoric!

7 miliarde de lei este creşterea volumului economiilor în lei ale românilor la bănci, între aprilie 2015 şi aprilie 2016.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI