TIOR

Raiffeissen spune ca de 5 ani clientii pot sa-si converteasca creditele din franci elvetieni

Raiffeissen spune ca de 5 ani clientii pot sa-si converteasca creditele din franci elvetieniReprezentanţii Raiffeisen Bank România spun că încă din anul 2009 instituţia oferă soluţii pentru conversia creditelor din franci elveţieni în lei. Totuşi, sub 10% dintre clienţii cu credite în moneda Elveţiei şi-au restructurat împrumuturile.


În plină criză cauzată de creşterea alarmantă a francului elveţian în raport cu leul, Raiffeissen Bank, una dintre băncile care a oferit credite în franci elveţieni, declară că a oferit încă din anul 2009 posibilitatea convertirii acestor împrumuturi în lei.


Din cele aproape 9.000 de credite în franci elveţieni pe care le-au luat clienţii Raiffeissen Bank, sub 1.000 au fost convertite în lei: “În momentul de faţă numărul de credite care beneficiază în continuare de restructurare este de până în 10% din numărul de credite în franci elveţieni (sub 1.000), iar o mare parte din creditele care au beneficiat în trecut de restructurări sunt în acest moment curente pe noul plan de rambursare, după expirarea perioadei de restructurare”, afirmă reprezentanţii băncii. Banca îşi îndeamnă clienţii care sunt foarte afectaţi de creşterea francului elveţian să vină la sucursalele sale pentru a găsi soluţii de restructurare.


Românii au peste 200.000 de credite în franci elveţieni în derulare. Din cauza creşterii accentuate a cursului, ratele lunare au crescut în ultimele zile cu câteva sute de lei.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI