TIOR

Raiffeisen si BCR Locuinte au depozite bancare de 3 miliarde lei

Raiffeisen si BCR Locuinte au depozite bancare de 3 miliarde leiRaiffeisen şi BCR Locuinţe acopereau în decembrie anul trecut 3% din volumul depozitelor la termen ale populaţiei. 3 miliarde de lei era cifra la care ajunseseră economiile românilor, de la 600.000 de clienţi. Suma este cu aproximativ 27% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din anul 2013.

 

Depozitele bancare ale populaţiei la băncile de economisire-creditare s-au mărit în ultimul an cu 2017. Cele 2 bănci din România, specializate pe acest segment, Raiffeisen şi BCR Locuinţe, însumau depozite la termen de 3 miliarde de lei, adică 3% din totalul depozitelor românilor.

 

Sistemul de economisire-creditare necesită că un client să creeze un depozit între 3 şi 5 ani, după care acesta poate accesa un credit în lei cu dobândă fixă. În perioada de economisire, statul oferă o primă de 25% din sumă, în limita a 250 euro pe an. Diferenţa faţă de un depozit standard este foarte mare, uneori de până la 10 ori mai ridicată, în condiţiile în care băncile oferă dobânzi de circa 3% pe an.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI