TIOR

Raiffeisen castiga prima batalie cu darea in plata

Raiffeisen castiga prima batalie cu darea in plataRaiffeisen Bank a câștigat prima bătălie cu legea dării în plată. Este vorba de o victorie într-un apel dintr-un proces în care a contestat o notificare de dare în plată depusă de doi debitori din Ialomița. Aceasta este prima decizie definitivă pronunțată de o instanță privind legea care a cutremurat piața imobiliară și bancară.

Soluția definitivă vine de la Tribunalul Ialomița. Instanța a admis în 27 septembrie apelul Raiffeisen Bank într-un dosar în care contestă o notificare de dare în plată trimisă de doi clienți. Oficialii bănci au spus pentru Profit.ro, că au contestat notificarea clienților din motiv că nu îndeplinea condițiile legii în ceea ce privește forma acesteia.

Care a fost decizia Tribunalului? S-a anulat notificarea clienților și s-a dispus repunerea părților în situația inițială. Cu alte cuvinte, debitorii trebuie să reia plata ratelor, iar executările silite sunt reluate.

Se așteaptă ca în viitor să apară alte soluții favorabile pentru bănci. Peste 4.000 de dosare sunt în așteptare pe masa judecătorilor. Mai mult decât atât, sunt peste 200 de dosare și la Curtea Constituțională depuse de bănci împotriva legii dării în plată.

România are nevoie de măsuri care trebuie să stimuleze piața economică și să atragă fonduri și investiții, susține Banca Comercială Română. ”Legea Darea în Plata este gândită într-o paradigmă eronată (și sussceptibil neconstituțională), constituindu-se ca un impediment pentru siguranța si stabilitatea economică a României și reducând credibilitatea mediului de investiții local. Atât timp cat legile nu vor încuraja solutii comerciale la provocări sociale, iar politicile economice nu vor stimula atragerea de finanțări și investiții, intermedierea financiară se va restrange și la fel se vor restrange și premisele pentru prosperitate pe termen lung în Romania.”

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI