TIOR

Raiffeisen Bank scade pana la maxim 4,1 dobanzile la depozitele in lei

Raiffeisen Bank scade pana la maxim 4,1 dobanzile la depozitele in leiRaiffeisen Bank a scăzut dobânzile la depozitele la termen în lei cu până la 0,85% în lei și cu 0,6% pentru cele în euro. Dobânda în moneda națională pentru clienții Raiffeisen se încadrează între 3,15% și 4,1% pe an. Banca Raiffeisen este a treia instituție de profil din România, după numărul activelor.

 

Dobânzile la depozitele în euro vs dobânzile la depozitele în lei

 

Pentru depozitele la termen în euro, Raiffeisen oferă dobânzi între 1,25% și 2% pe an. Pentru un depozit în euro de circa 5.000 de euro, clienții persoane fizice vor încasa dobânzi de maxim 1,90% pe an, în vreme ce pentru un depozit în lei de aceeași valoare banca va oferi o dobândă de maxim 4,15%.

 

Scăderea dobânzilor la depozite, măsură sprijinită de către Banca Națională

 

Reducerea dobânzii Robor la 4,5% este principalul motiv pentru care dobânzile la depozitele în lei sunt mai mici. Pe lângă Raiffeisen Bank, și BCR sau Millenium Bank au scăzut aceste dobânzi, până la aproximativ 3%. Costurile creditelor în moneda națională nu au fost reduse, bancherii preferând să aleagă alte metode pentru a răspunde solicitărilor venite de la guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI