TIOR

Raiffeisen Bank creste avansul la creditele imobiliare

Raiffeisen Bank creste avansul la creditele imobiliareRaiffeisen Bank creşte avansul la creditele imobiliare, o mutare surprinzătoare având în vedere contextul. Avansul la creditele imobiliare în lei este acum de 35%, iar cel la creditele în euro este de 40%.

Una dintre cele mai importante bănci din România, Raiffeisen Bank, a luat o măsură care ar putea schimbă condiţiile de creditare. Instituţia a mărit avansul la creditele imobiliare în lei şi în euro. Astfel, avansul la împrumuturile de locuinţe în lei este de 35%, iar cel pentru împrumuturile de locuinţe în euro este de 40%. Măsura vine în contextul în care legea dării în plata a locuinţelor cumpărate prin credite este în dezbatere şi până acum nu se ştie cu siguranţă în ce termeni va fi aprobată.

Datorită acestei modificări neaşteptate, s-a pus problema dacă Raiffeisen Bank va părăsi programul Prima Casă. Până acum, acest lucru a fost infirmat de reprezentanţii băncii, care au adăugat, conform zf.ro: „La creditele ipotecare standard am ajustat unele criterii de acordare, în special în ceea ce priveşte avansul, până la clarificarea legislaţiei cu impact în domeniul împrumuturilor cu garanţie imobiliară“.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI