TIOR

Raiffeisen Bank are cele mai mici dobanzi pentru depozitele in lei

Raiffeisen Bank are cele mai mici dobanzi pentru depozitele in leiLa sfârşitul lui 2013, Raiffeisen Bank avea cele mai reduse dobânzi pentru depozitele în lei, depăşind cea mai mare bancă din România după active, BCR.

 

Profitând de creşterea de aproape nouă procente a depozitelor atrase de către clienţi în primele 3 trimestre din 2013, Raiffeisen Bank a redus dobânzile la depozite, până la minimul din sistemul bancar românesc.

 

Astfel, Raiffeisen Bank oferea, la sfârşitul anului trecut, o dobândă de 2,8% pentru depozitele de 5.000 de lei, constituite pe 3 luni, cu 0,15% mai puţin decât BCR. De altfel, cele două bănci sunt singurele din ţară cu dobânzi de sub 3% la depozitele la 3 luni.

 

În cazul depozitelor la 6 luni, Raiffeisen oferea o dobândă de 3,05% pe an (tot pentru o sumă de 50.000 de lei), cu 0,10% mai scăzută faţă de cea de la BCR.

 

Doar pentru depozitele pe o lună ale clienţilor cele 2 bănci, Raiffeisen şi BCR, aveau o dobândă identică, de 2,5%.

 

Pentru sumele mai mici de 55.000 de euro, cei de la Raiffeisen Bank ofereau clienţilor dobânzi de 2,9% la depozitele pe 3 luni. La depozitele mai mari de 55.000 de euro, banca avea o dobândă de 3,5%.

 

Printre alte bănci din România care au efectuat reduceri importante ale dobânzilor pentru depozite menţionăm Bancpost, CEC şi BT.

 

Sursa foto: cotidianul.ro

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI