TIOR

Raiffeisen Bank ar pierde 50 milioane euro cu darea in plata

Raiffeisen Bank ar pierde 50 milioane euro cu darea in plataRaiffeisen Bank este prima instituţie de creditare din România care a analizat impactul legii dării în plată. Astfel, conform cercetărilor băncii, pierderile Raiffeisen Bank ar fi de aproximativ 50 milioane euro, din cauza legii dării în plată.

Într-un raport cu privire la rezultatele sale din primul trimestru al anului 2016, Raiffeisen Bank a inclus şi o analiză a impactului legii dării în plată. Potrivit informaţiilor băncii, pierderile cauzate de darea în plată ar fi de 50 milioane euro, pe întreagă durata de aplicare a legii.

Cum anume a făcut Raiffeisen această analiză nu ştim, având în vedere că este dificil spre imposibil de cuantificat numărul celor care vor solicită legea dării în plata.

Vă reamintim că Raiffeisen Bank este prima bancă din ţară care a crescut avansul la creditele de locuinţe din cauza legii dării în plată.

Credite ipotecare de 1,3 miliarde euro – bilanţul Raiffeisen Bank

După primul trimestru al anului 2016, Raiffeisen Bank avea credite ipotecare pentru persoanele fizice în valoare de 1,3 miliarde euro. Potrivit estimărilor băncii, peste două treimi din aceste împrumuturi sunt eligibile pentru legea dării în plată, pentru că au valori mai reduse de 250.000 euro.

Profit net de 28 milioane euro, după primele 3 luni ale anului 2016

Raiffeisen Bank România a raportat un profit net de aproximativ 28 milioane euro, după primul trimestru al anului 2016. Creşterea faţă de primul trimestru al anului 2015 este de circa 12%.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI