TIOR

Raiffeisen a preluat portofoliului de clienti retail de la Citibank

Raiffeisen a preluat portofoliului de clienti retail de la CitibankLa data de 1 iulie 2013, Raiffeisen Bank a preluat oficial portofoliul de clienți retail (persoane fizice) de la Citybank. Aceasta mutare a fost aprobată de către Consiliul Concurenței.

 

Raiffeisen Bank va prelua peste 100.000 de clienți retail de la Citibank, în urma unui acord. Activele totale care vor fi cedate se ridică la peste 90 de milioane de euro, iar depozitele însumează în jur de 175 de milioane de euro, conform informațiilor de la sfârșitul anului 2012.

 

Steven van Groningen, președintele Raiffeisen România declara că motivul principal pentru care a fost de acord cu mutarea clienților de la Citibank se referă la modelul similar de afaceri practicat de către partnerii de la Citibank, în ceea ce privește segmentul de persoane fizice.

 

Raiffeisen Bank deservea, înainte de finalizarea preluării portofoliului de retail de la Citybank, în jur de două milioane de clienți persoane fizice, peste 100.000 de instituții medii și mijlocii și 7.500 de companii mari. La sfârșitul anului 2012, banca avea peste 5.300 de angajați și mai bine de 500 de agenții în toata țara.

 

Citybank, prezenta pe piața din România încă din anul 1996, deținea în jur de 200 de milioane de conturi de clienți. După vânzarea portofoliului de retail către Raiffeisen, banca se va orienta către segmentul de persoane juridice.

Elvila
TIOR

903.79 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI