TIOR

Radu Ghetea, ARB: La anul, bancile vor relua creditarea in forta

Radu Ghetea, ARB: La anul, bancile vor relua creditarea in fortaRadu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, este optimist în ceea ce priveşte viitorul sistemului bancar românesc. Chiar dacă 2014 a fost un an mai puţin bun, 2015 se anunţă unul în care băncile îşi vor relua creditarea în forţă.

 

"În finalul anului 2014 cred că vom avea un sistem curat, un sistem bancar care va digera cu succes această posibilă pierdere anunţată recent de Banca Naţională şi că în anul 2015 va putea să plece în sistemul bancar, din nou, o activitate care să se apropie cât se poate de ceea ce trebuie să facă o bancă comercială, adică să dea credite. Sunt convins că în 2015 se va relua activitatea de creditare şi, în timp, liniile de finanţare retrase de băncile mama din România vor reveni, pentru că actionarii băncilor cred în potenţialul ţării noastre", a declarat, cu ocazia unei conferinţe de presă, Radu Gheţea.

 

În opinia acestuia, atragerea de depozite rămâne un lucru important, însă fiecare bancă decide pentru ea care sunt priorităţile.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI