TIOR

Pronostic plin de optimism – vezi cu cat va creste creditarea

Pronostic plin de optimism – vezi cu cat va creste creditareaPreşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Sergiu Oprescu, anticipează că în următorul an creditarea va creşte cu 5%. Creditarea a urcat pentru prima oară în ultimii 2 ani şi jumătate, după rezultatele din august 2015.

 

După un avans de 27% al creditării în lei, în luna august 2015, împrumuturile au avut o creştere de 0,2%, prima din ultimii 2 ani şi jumătate. Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Sergiu Oprescu, este de părere că, în aceste condiţii, creditarea va creşte cu 5% în următorul an, pentru că dobânzile sunt stabile. De asemenea, ponderea împrumuturilor este de 50-50 între creditele în lei şi cele în valută, pe segmentul creditelor neguvernamentale, un element considerat de Oprescu ca unul pozitiv.

 

Creditele de consum şi creditele de locuinţe au fost vândute mult mai bine în acest an, iar tendinţa este de continuă creştere. La fel se poate spune şi despre sistemul bancar din România, care în primul semestru din 2015 a revenit pe profit, raportând un câştig de aproape 1,2 miliarde lei. În 2014, băncile aveau pierderi de 4,4 miliarde lei.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI