TIOR

Proiect: Taxe si impozite platite prin homebanking

Proiect: Taxe si impozite platite prin homebankingChiar dacă în occident poți plăti taxele și impozitele prin Homebanking de ceva ani, se pare că România intră în cercul țărilor civilizate, cel puțin la acest capitol. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) este deja în negocieri cu băncile ca prin aplicaţiile de internet banking ale instituțiilor financiare, clienții să poate vedea datoriile pe care le au la fisc și mai ales să le poată plăti, a declat președintele ANAF, Dragoș Doroș.

”Suntem în discuţii cu băncile pentru a fi primiţi pe aplicaţiile lor de e-banking, cu un buton dedicat ANAF, care să arate clienţilor datoriile pe care le au la Fisc şi să poată să plătească direct pe e-banking. Toate acestea sunt eforturi ale noastre pentru a face viaţa mai uşoară în special pentru plătitorii de taxe, dar şi pentru noi”, a declarat Doroş.

Mai mult decât atât, Dragoș Doroș a vorbit și despre procedura de poprire online a conturilor bancare pentru neplata taxelor, care se află în curs de elaborare.

”Este un proces care are multă intervenţie umană şi nu ar trebui, pentru că este un instrument de decontare, conform legii, şi, aşa cum băncile şi-au stabilit mecanisme de decontare fără intervenţie umană, sau aproape, la fel şi acest mecanism se înscrie în această tendinţă. Suntem în discuţii cu asociaţiile reprezentantive ale băncilor să dezvoltăm o aplicaţie în acest sens. Scopul este să avem o intervenţie umană zero în acest tip de decontare”, a adăugat şeful ANAF.
De asemenea, plăţile online ar putea fi făcute la finalul anului.

”Înrolarea pe ghişeul.ro trebuie să se finalizeze. Este o operaţiune începută acum şase luni şi va trebui să fim gata până la finalul anului şi cu plăţile online”, a spus Președintele ANAF.

În acest moment, plata taxelor şi impozitelor cu cardul bancar este disponibilă în toate sediile ANAF.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI