Prognoza pentru dobanzile la credite in Romania – ieftinire sigura!

06-01-2016 / Blog credite imobiliare

Prognoza pentru dobanzile la credite in Romania – ieftinire sigura!Cei mai mulţi analişti financiar-bancari din România se aşteaptă ca dobânda-cheie să fie păstrată de BNR la valoarea minimă istorică de 1,75% pe tot parcursul anului 2016. Totuşi, aceştia cred că Banca Naţională va reduce ratele rezervelor minime obligatorii pentru creditele în lei şi creditele în valută.

Chiar dacă sunt şanse mici că BNR să mai reducă dobânda-cheie în 2016, creditele în lei şi cele în valută tot s-ar putea ieftini. Opinia generală a experţilor din cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din ţara noastră este că ratele rezervelor minime obligatorii pentru creditele în lei şi cele în valută ar putea scădea la 6%, respectiv la 12%, până la finalul acestui an. Asta va însemna că băncile vor trebui să intensifice creditarea şi, automat, şi costurile vor deveni mai mici.

Pentru anul 2017, dobânda-cheie ar putea să urce la 2,5%, iar ratele rezervelor minime obligatorii să coboare, la 4% pentru lei şi la 10% pentru valută.

Următoarea şedinţă de politică monetară este joi, 7 ianuarie

Următoarea şedinţa de politică monetară a BNR va avea loc joi, 7 ianuarie 2016. Analiştii sunt de părere că atât dobânda-cheie, cât şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută vor fi păstrată intacte, reiese dintr-un sondaj intern al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.