TIOR

Profitul Raiffeisen, in scadere

Profitul Raiffeisen, in scadereRaiffeisen Bank a înregistrat în primele șase luni ale anului un profit net de aproximativ 36 de milioane de euro, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă transmis de bancă.

Reprezentanții băncii spun că provizioanele făcute de Raiffeisen pentru posibile pierderi ca urmare a intrării în vigoare a legii dării în plată, au fost mai mari decât profitul net al băncii din prima jumătate a anului. Volumul provizioanelor constituite de instituția financiară a fost de 42,5 milioane de euro, față de profitul de 36 de milioane de euro.

Ce sunt provizioanele? O rezervă constituită pentru eventuale pierderi previzibile în viitor ce pot rezulta din activitatea curentă, inclusă pe cheltuieli, din care urmează a fi acoperite de eventualele pierderi.

Din tranzacţia Visa (achiziţia Visa Europe Limited de către Visa Inc) Raiffeisen a câştigat 21 de milioane de euro. Iar pe de altă parte, ”Eliminând efectele acestor evenimente, profitul net a avut o evoluţie pozitivă, +13% faţă de anul precedent", se menționează în comunicatul băncii.
Anul acesta Raiffeisen a aprobat credite noi de peste 1,4 miliarde de euro, cu o creștere de 32% la sută față de 2015. Creditele recent aprobate pentru companii au crescut cu 40% faţă de anul precedent, instituția financiară luând parte la unele dintre cele mai mari tranzacţii sindicalizate de pe piața autohtonă.

Ce trebuie să știi despre legea dării în plată

Pe scurt, toți cei care au un credit ipotecar și nu mai pot plăti ratele, pot începe demersul pentru darea în plată a imobilului către bancă. Legea a intrat în vigoare la începutul lunii mai. Imediat după apariția acestui act normativ, unele bănci au impus avansuri minime la creditele ipotecare de 30 – 35%. În prezent, mai multe instituții financiare au dat înapoi, BCR și Piraeus au scăzut avansul minim la 25%, respeciv 20%

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI