TIOR

Profit in crestere pentru bancile din Romania

Profit in crestere pentru bancile din RomaniaBăncile din România au avut un profit de 1,5 miliarde de lei în primele 8 luni din 2013. Rezultatul este cu atât mai îmbucurător cu cât în 2012 sistemul bancar românesc înregistra pierderi de 2,3 miliarde de lei.Care sunt motivele pentru creșterea profitului băncilor din România?

 

Cheltuielile mai mici cu provizioanele și reducerea costurilor de finanțare sunt doar două dintre motivele pentru creșterea profitului băncilor din România în primele două semestre din 2013. Deși nivelul creditelor neperformante a continuat să crească și în 2013, acest lucru nu a părut să afecteze foarte mult performanțele financiare ale instituților de creditare.În primul semestru din anul 2013, băncile românesti aveau un profit de 1,15 miliarde de lei, în condițiile în care în primul semestru din 2012 acestea aveau rezultate negative (pierderi de aproximativ 200 de milioane de lei).


41 de banci, active în România

 

În România sunt active 41 de bănci, dintre care 27 au capital majoritar privat străin și doar 2 au capital majoritar privat românesc. De asemenea, la noi există și 9 sucursale ale băncilor străine și 2 bănci cu capital integral sau majoritar de stat.BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau CEC Bank sunt câteva dintre cele mai importante bănci din România.

 

Dobânzile la creditele în lei au început să scadăÎn ultima lună, băncile din România au început să scadă și dobânzile pentru creditele imobiliare, ipotecare și de nevoi personale în moneda națională, ca urmare a reducerii dobânzii de referință și a indicatorului ROBOR la trei luni.


Sursa foto: capital.ro

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI