TIOR

Profilul de credite neperformante scoase la vanzare de BCR

Profilul de credite neperformante scoase la vanzare de BCRLa jumătatea lunii mai din anul 2015, BCR a scos la vânzare un pachet de credite neperformante de 3,6 miliarde euro. Acum am aflat de pe urma datelor portalului britanic CoStar Finance care este distribuţia acestor credite neperformante.

 

Cele mai multe credite neperformante ale BCR sunt împrumuturi acordate segmentului corporate. Aproximativ 40% din pachetul de credite neperformante, de 3,6 miliarde euro, pe care BCR l-a scos la vânzare la jumătatea lunii mai din anul 2015 reprezintă credite corporate. În total, suma depăşeşte 1,4 miliarde euro, strânsă de pe urma a 250 de restanţieri.

 

O treime din volumul de credite neperformante al BCR reprezintă credite imobiliare, în valoare de 1,15 miliarde euro, de la peste 53.000 de persoane. Cu alte cuvinte, BCR are restanțe de aproximativ 25.000 euro de recuperat de la persoanele fizice care au rămas în incapacitate să-şi plătească ratele.

 

O sumă de 2 ori mai mică, de 550 milioane euro, reprezintă volumul de credite neperformante de la IMM-uri (în jur de 1.000 de companii). De asemenea, 450 milioane euro sunt restanțe ale dezvoltatorilor imobiliari, iar 50 milioane euro sunt datoriile proprietăţilor imobiliare executate silit de către BCR.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI