TIOR

Prima crestere in 3 ani a portofoliului de credite de retail al BCR

Prima crestere in 3 ani a portofoliului de credite de retail al BCRAnul 2014 a adus o creştere a portofoliului de credite de retail al BCR, prima după 3 ani. Conform preşedintelui executiv al băncii, domnul Tomas Spurny, motivul pentru acest rezultat este creşterea încrederii clienţilor în instituţiile de creditare din România.

 

Noul an a venit cu semne bune pe piaţa de credite din ţara noastră. Dobânzile au început să scadă mult, mai ales la creditele în lei, iar ofertele băncilor au prins la public. Este şi cazul la BCR. Cea mai mare bancă din România după active a avut prima creştere pe partea de retail după 3 ani, în primul trimestru al anului 2014.

 

Încă de la sfârşitul anului trecut am observat o creştere a încrederii populaţiei în sistemul de credite din România. Acum, în primul trimestru din 2014, avem o evoluţie excelentă la retail în T1. Stocul de credite a crescut cu puţin ce-i drept, dar este prima creştere după trei ani. Sperăm să transformăm această evoluţie într-o creştere de două cifre cât de curând. Politică monetară a BNR dă rezultate. pe Mecanismul de transmitere a semnalului de dobânda funcţionează deplin şi vedem cum dobânzile mai mici încurajează populaţia să se gândească la înlocuirea unor bunuri de folosinţă îndelungată din gospodărie, de la maşini de spălat şi frigidere până la autoturisme. Încrederea creşte şi putem simţi o stare de spirit pozitivă”, a declarat preşedintele executiv al BCR, Tomas Spurny.

 

Vezi ofertele de apartamente noi din București și ofertele de apartamente noi din județul Ilfov de pe portalul DezvoltatorImobiliar.ro.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI