TIOR

Prima Casa, inclusa in legea darii in plata

Prima Casa, inclusa in legea darii in plataProgramul Prima Casă este inclus în legea dării în plată. Aşa au votat senatorii din comisiile Juridice şi Economice. De asemenea, propunerile BNR şi ale băncilor au fost respinse.

Prima Casă va fi inclusă în legea dării în plată, chiar dacă băncile se opun acestei măsuri. Creditele Prima Casă reprezintă jumătate din totalul împrumuturilor acordate de bănci. În peste 6 ani de la apariţie, prin intermediul programului Prima Casă au fost vândute peste 166.000 de garanţii, în valoare de 3,2 miliarde euro (1.500 doar în prima lună şi jumătate din anul 2016).

Toate amendamentele BNR şi ale băncilor au fost respinse

Legea dării în plată se va aplica şi contractelor de credit în derulare, fără a se stabili un plafon fix până la care legea să fie valabilă. Astfel, amendamentul BNR şi al băncilor ca legea dării în plată să nu fie retroactivă a fost respins. Banca Naţională şi instituţiile de creditare solicitaseră ca legea să fie doar pentru împrumuturile de până la 150.000 euro, în condiţiile în care ratele lunare depăşesc 65% din veniturile debitorilor.

Senatorii din comisiile Juridice şi Economice vor trimite mai departe avizul legislativ şi raportul cu privire la legea dării în plată, către plenul Senatului. Acolo, BNR şi băncile vor mai avea o şansă să-şi susţină punctele de vedere.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI