TIOR

Premiera mondiala: o tara lanseaza prima moneda din plastic

Premiera mondiala: o tara lanseaza prima moneda din plasticBanca Centrală din Transnistria (regiune autonomă a Moldovei) pregăteşte o premieră mondială: va emite primele monede din plastic, pentru a sărbători 2 decenii de la apariţia monedei transnistrene.

 

Transnistria este primul stat care va lansa moneda de plastic. Aceasta va fi tipărită în Rusia şi va beneficia de o rezistenţă foarte mare, dar şi de multiple elemente de securitate. Toate materialele care se vor folosi vor avea o textura aparte, microtexte şi elemente de contur, pentru a fi extrem de greu de falsificat. O altă noutate este că monedele din plastic vor avea capacitatea de a reflecta lumina când se expun la infraroşii şi raze ultraviolete.

 

"Deocamdată, acest tip de bani nu este produs nicăieri în lume. Această este o inovaţie nu doar pentru Transnistria, ci şi pentru comunitatea bancară internaţională. Monedele au fost create de colegii noştri din Federaţia Rusă, iar noi vom fi primii care le vor folosi", au spus oficialii din Transnistria.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI