TIOR

Premiera in Romania: volumul depozitelor a depasit volumul creditelor!

Premiera in Romania: volumul depozitelor a depasit volumul creditelor!Premieră în România: volumul depozitelor a depăşit volumul creditelor. Economiile populaţiei şi companiilor la bănci au depăşit 214 miliarde de lei, peste nivelul creditelor. În ultimii 7 ani, mai precis din luna februarie 2007, acest lucru nu se mai întâmplase!

 

214,3 miliarde de lei este volumul depozitelor bancare ale românilor la instituţiile de creditare, depăşind volumul creditelor. Din luna februarie a anului 2007, acest lucru nu se mai întâmplase în România.

 

Analiştii din România pun această schimbare importantă din piaţă pe seama echilibrării creditării, pe fondul creşterii împrumuturilor în lei şi a reducerii interesului pentru împrumuturile în valută. Nivelul crescut al depozitelor se datorează şi majorării salariilor românilor, cu 4% pe an.

 

Depozitele companiilor şi ale populaţiei la bănci au crescut în iulie cu aproape 7%, până la 214,3 miliarde de lei, faţă de perioada similară de anul trecut. Volumul creditelor a ajuns la 213 miliarde de lei, în scădere cu 3,5%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI