TIOR

Predictie Asociatia Romana a Bancilor: creditele neperformante se vor reduce la 10% in 2016

Predictie Asociatia Romana a Bancilor: creditele neperformante se vor reduce la 10% in 2016Încurajată de scăderea de 9% a procentului creditelor neperfomante din ţară (de la 23% la 14%), Asociaţia Română a Băncilor preconizează că în 2016 împrumuturile cu probleme se vor reduce până la 10%.

 

Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, este de părere că volumul creditelor neperfomante din sistemul bancar românesc va continua să scadă. Potrivit opiniei acestuia, în 2016 doar 1 din 10 credite vor fi neperfomante, deci am putea asista la o diminuare cu 4% a ratei creditelor neperfomante.

 

Trei treimi din creditele neperfomante aparţin persoanelor juridice, majoritatea fiind companii insolvente. La începutul anului 2015, creditele neperfomante din sistemul bancar românesc aveau o valoare de 6,7 miliarde de euro, din totalul de 48 de miliarde de euro (soldul împrumuturilor).

 

Băncile româneşti au început încă de anul trecut ample procese de vânzare ale portofoliilor de credite neperfomante. Volksbank şi BCR sunt doar 2 dintre acestea.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI