Portofoliul de credite al BCR Banca pentru Locuinte s-a dublat

08-11-2013 / Blog credite imobiliare
Portofoliul de credite al BCR Banca pentru Locuinte s-a dublatConform unui comunicat de presă eliberat de BCR Banca pentru Locuințe, liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a acordat, până în prezent, peste 1.500 de credite, adică finanţări în valoare de peste 100 milioane lei pentru dezvoltarea domeniului locativ din România. 
 
 
Creditele BCR Banca pentru Locuinţe Creditele acordate au înregistrat anul acesta creşteri spectaculoase – practic creditele s-au dublat faţă de anul 2012, când portofoliul însuma 48,5 milioane de lei. În 2013 portofoliul nostru a depăşit 1.500 de credite, majoritatea creditelor fiind orientate spre modernizare, renovare, extinderea şi/sau amenajarea locuinţelor, precum şi spre construcţie. Având în vedere creşterea portofoliului BCR BpL şi potenţialul pieţei, considerăm că avem suficiente lichidităţi ca să asigurăm o creştere şi mai puternică a creditelor pentru domeniul locativ oferite de BCR Banca pentru Locuinţe”, a declarat Carmen Schuster, Vicepreşedinte BCR Banca pentru Locuinţe, conform aceleiași surse. 
 
Creditele anticipate și cele intermediare reprezintă majoritatea portofoliului de credite BRC Banca pentru Locuințe, constituind 42% și, respectiv, 27% din acesta. Cele două tipuri de tranzacții sunt credite intermediare, care se pot transforma în credite locative când un client întrunește condințiile de vechime necesare, cu o dobândă fixă în lei de 5 sau 6 procente pe an. 
 
Conform aceleiași surse, cele mai mari credite acordate de-a lungul ultimului an de către BCR Banca pentru Locuințe au fost reprezentate de un credit în județul Ilfov pentru recondiționarea și extinderea unei locuințe (790000 de lei), unul în județul Timiș, pentru cumpărarea unei case (655000 de lei) și unul în județul Argeș pentru construcția unei locuințe (395000 de lei). 
 
Pentru a continua cu alte statistici interesante, vom aminti că în topul numărului cel mai mare de credite acordate pentru modernizarea locuințelor este municipiul București, urmat de Dolj, Prahova, Brașov și Timiș. 
 
Toate contractele de economisire-creditare (prin care se stipulează că dobânda fixă anuală va fi de 5% sau 6% după trecerea din regim de creditare anticipată sau intermediară în regim de creditare locativă) pot fi încheiate cu BCR Banca pentru Locuințe direct în sucursalele și agențiile BCR-ului, dar și prin forța directă de vânzare și prin partenerii BCR Banca pentru Locuințe. 
 
Sursa foto: bcrlocuinte.ro 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.