TIOR

Polonezii vor conversia in zloti pentru creditele ipotecare in valuta

Polonezii vor conversia in zloti pentru creditele ipotecare in valutaPolonezii propun un proiect de lege pentru conversia în moneda naţională, zlotul, a creditelor ipotecare în valută. Credite ipotecare de 42 miliarde dolari sunt vizate.

Chiar preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunţat că se doreşte promulgarea unei legi pentru conversia creditelor ipotecare din valută în zloţi. Împrumuturi în valoare de 42 miliarde dolari ar putea fi transformate în credite în zloţi, calculate la un curs valutar actualizat, iar băncile vor trebui să suporte costuri importante.

Conform informaţiilor, cursul de schimb se va stabili individual pentru fiecare client în parte care are credite ipotecare în valută. Obiectivul principal este să se egalizeze costurile, astfel ca, după conversie, clienţii să plătească sume corecte pentru rate.

Motivul pentru care multe dintre ţările europene au adoptat sau sunt în proces de adoptare de legi pentru conversia creditelor ipotecare în valută este problema creşterii cursului valutar pentru francul elveţian. La începutul anului trecut, Elveţia a elminat plafonul de limitare a creşterii francului în raport cu euro, lucru ce a condus la avansul foarte mare al acestei monede.

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI