TIOR

Polonezii, pregatiti sa converteasca creditele din franci elvetieni in zloti

Polonezii, pregatiti sa converteasca creditele din franci elvetieni in zlotiPolonezii sunt pregătiţi să convertească creditele din franci elveţieni în zloţi. Guvernul din Polonia discută despre măsurile pe care trebuie să le ia pentru a duce la bun de sfârşit conversia creditelor din franci elveţieni în zloţi.

 

 

Tot mai multe ţări caută soluţii pentru remedierea problemei francului elveţian. Polonezii, la fel că şi românii, iau în calcul conversia creditelor din franci în zloţi, moneda lor naţională. O eventuală decizie în acest sens ar afecta însă foarte mult băncile. Cum polonezii au credite ipotecare în franci elveţieni în valoare de aproximativ 36 de miliarde de dolari, conversia la cursul de acum ar pricinui pierderi de 27 de miliarde de dolari, au calculat instituţiile financiare din Polonia.

 

De când Banca Centrală a Elveţiei a renunţat la plafonul de 1,2 franci pe euro, zlotul polonez s-a depreciat cu peste 20% faţă de franc. Cei 500.000 de polonezi cu credite în moneda elveţiană sunt principalii afectaţi de cursul valutar.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI