TIOR

Piraeus Bank, scade avansul minim pentru creditul ipotecar

Piraeus Bank, scade avansul minim pentru creditul ipotecarPiraeus Bank scade avansul minim pentru creditul ipotecar în lei la 20%, după ce în luna mai a urcat procentul la 40%. În acest fel, Piraeus Bank cerea cel mai mare avans de pe piață iar media era undeva la 30-35%, scriu cei de la ZiarulFinanciar. Astfel, după ce băncile au ripostat la legea dării în plată și au crescut avansul minim, din cauza căderii libere a cererilor de pe piața creditelor, instituțile financiare s-au răzgândit.

Piraeus nu este singura care a scăzut avansul minim, așa cum vă anunțam la începutul săptămânii și Banca Comercială Română (BCR) a hotărât micșorarea procentului de la 35% la un minim de 25%, doar pentru anumite zone din România: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galati, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare sau București. De reținut este faptul că noul avans de la BCR va fi aplicat pentru creditele care vor fi făcute începând cu data de 2 august, cele vechi vor rămâne în condițiile stabilite anterior. Mai mult decât atât, acesta nu se aplică pentru programul Prima Casă.

Pe de altă parte, și celelalte bănci se gândesc la micșorarea avansului minim. BRD, a doua cea mai mare instituție financiară din România, anunța la sfărșitul lunii iunie că analizează varianta reducerii procentului minim pentru creditele ipotecare. În acest moment, BRD cere celor care vor un credit ipotecar în lei, un avans minim de 35%. De asemenea, se vehiculează faptul că și Alpha Bank se gândește la o posibilă micșorare a avansului minim, care în acest moment este de 30%.

Vă reamintim, legea dării în plată a intrat în vigoare pe 13 mai, după lungi dezbateri între inițiatorii legii și reprezentanții instituțiilor financiare. Astfel, toți cei care au un credit ipotecar și nu mai pot plătii ratele, pot începe demersul pentru darea în plată a imobilului către bancă.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI