TIOR

Piraeus Bank Romania, record de credite neperformante vandute

Piraeus Bank Romania, record de credite neperformante vandutePiraeus Bank România are un record de credite neperformante vândute, de peste 100 de milioane de euro. Cele mai multe credite neperformante ale băncii au fost cele de consum pentru persoanele fizice. În viitor, directorul general executiv al băncii estimează că instituţia va rămâne în continuare profitabilă.

 

Piraeus Bank România a vândut credite neperformante de peste 100 de milioane de euro, un record pentru instituţie. Cele mai multe astfel de împrumuturi au fost creditele de consum, pentru persoanele fizice.

 

Piraeus Bank România a preluat de ceva timp portofoliul de credite neperformante al ATE Bank. Anul trecut banca a avut un profit brut de peste 3 milioane de euro, după ce în 2012 înregistrase pierderi de 21 de milioane de euro. Pentru anul 2014 perspectivele sunt încurajatoare pentru Piraeus Bank.

 

La ZF Bankers Summit 2014, directorul general al băncii a declarat că banca se va orienta mai mult către creditarea firmelor cu afaceri de peste 5 milioane de euro, întrucât segmentele de nișă sunt din ce în ce mai profitabile.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI