TIOR

Piraeus Bank, profit in primul trimestru al anului 2016

Piraeus Bank, profit in primul trimestru al anului 2016Piraeus Bank a raportat un profit de aproximativ 1 milion euro în primul trimestru al anului 2016. Banca înregistra pierderi de 17 milioane euro în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Majoritatea băncilor din România au început anul 2016 cu rezultate excelente. Este şi cazul Piraeus Bank, care anunţă un profit de 1 milion euro de-a lungul primelor 3 luni ale anului, comparativ cu pierderile de 17 milioane euro, din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Depozitele bancare şi creditarea la Piraeus Bank

Atât depozitele bancare, cât şi volumul creditelor la Piraeus Bank au fost în scădere între martie 2015 şi martie 2016. Portofoliul de credite s-a comprimat cu circa 3%, până la 800 milioane euro, iar volumul depozitelor bancare a coborît cu 14%, până la 861,6 milioane euro.

Obiective mari pentru Piraeus Bank pentru anul 2016

Pentru anul 2016, Piraeus Bank are ca obiective să-şi dubleze volumul de credite noi pe segmentul IMM-urilor şi să-și tripleze volumul de credite noi pe segmentul de retail.

În acest sens, banca a lansat 3 noi tipuri de credite în prima parte a anului 2016: un tip de împrumut de nevoi personale, cu dobânzi de 6,5% pe an şi 2 tipuri de credite de locuinţe.

“Anul trecut ne-am asumat o acţiune de curăţare a bilanţului şi de repoziţionare. Trecerea pe profit este rezultatul proceselor de restructurare începute în 2015. Suntem acum într-o nouă etapă, care urmăreşte creşterea veniturilor, integrarea de noi concepte şi modele de business în timp ce vom păstra un control riguros al cheltuielilor. Avem o lichiditate foarte bună, iar raportul credite brute/depozite este în continuare subunitar, favorabil acordării creditelor independent de surse externe”, au declarat oficialii de la Piraeus Bank.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI