Piraeus Bank a vandut cu 9% mai multe credite in 2014

26-11-2014 / Blog credite imobiliare

Piraeus Bank a vandut cu 9% mai multe credite in 2014Piraeus Bank a vândut cu 9% mai multe credite în primele 9 luni ale anului 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, ajungând la un volum de împrumuturi de 1,5 miliarde de euro. Cele mai mari creşteri ale creditelor acordate au fost ale împrumuturilor de consum, cu aproximativ 40%.

 

Piraeus Bank a avut un an bun pe segmentul creditării. Volumul de împrumuturi acordate a crescut cu 9% în primele 3 trimestre ale anului 2014, faţă de primele 3 trimestre ale anului trecut, până la 1,5 miliarde de euro. Potrivit directorului general al băncii, Cătălin Pârvu, rezultatele excelente se datorează în mare parte creşterii vânzărilor de credite de consum, cu aproximativ 40%. De asemenea, reducerea cu 2,5% a portofoliului de credite neperformante şi interesul mai mare al companiilor şi segmentului corporate pentru împrumuturi au contribuit la eficientizarea vânzărilor.

 

În aceste condiţii, profitul brut al băncii a fost de 6,8 milioane de euro după primele 9 luni din 2014, aproape dublu faţă de anul trecut. Şi activele instituţiei s-au majorat, cu 14%, depăşind nivelul de 2 miliarde de euro. Cu o cota de piaţă de 2,5%, Piraeus Bank ocupă locul al 11-lea în sistemul bancar românesc.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.