TIOR

Peste 80% din vanzarile de credite ipotecare noi sunt in lei

Peste 80% din vanzarile de credite ipotecare noi sunt in leiPeste 80% din vânzările de credite ipotecare noi de la începutul anului 2014 au fost în lei. De asemenea, şi cele mai multe opţiuni ale românilor pentru creditele de consum au fost pentru împrumuturile în moneda naţională. Cu toate acestea, creditele în euro rămân cele mai numeroase, având în vedere că acestea reprezintă peste două treimi din portofoliile băncilor.

 

Scăderea dobânzilor pentru creditele în lei, numărul limitat de resurse în valută, dar şi restricţiile impuse de BNR pentru împrumuturile în euro au contribuit la creşterea cererilor pentru creditele ipotecare un lei. Acum, mai bine de 80% dintre împrumuturile pentru locuinţe acordate de bănci au fost în lei, în creştere considerabilă faţă de ultimii ani.

 

La sfârşitul lunii februarie 2014, stocul creditelor în lei depăşise 4 miliarde, dublu în comparaţie cu februarie 2013. Reducerea dobânzii de referinţă până la valoarea minimă, de 3,5% şi trecerea programului Prima Casă exclusiv în lei au fost principalele motive pentru accelerarea creditării în moneda naţională. În aceste condiţii, băncile din România se întrec în oferte atractive atât pentru creditele ipotecare în lei, cât şi pentru creditele de consum în moneda naţională.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI