TIOR

Pericolul dobanzilor reduse in Europa – investii speculative in imobiliare

Pericolul dobanzilor reduse in Europa – investii speculative in imobiliareDobânzile reduse aplicate de băncile din majoritatea Europei ar putea conduce la un pericol cu care ne-am confruntat şi acum 7 ani. Despre ce este vorba aflaţi în continuarea articolului nostru.

 

Investiţiile în imobiliare speculative (mai ales în terenuri şi în construcţii) ar putea fi un nou pericol la nivel european, datorită dobânzilor foarte reduse, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: “Şi acum se vorbeşte de investiţiile speculative în imobiliare, din cauza dobânzilor scăzute. Ecuaţia este simplă. Omul care economiseşte vrea să fie avantajat cel puţin cu o dobândă mică, dar real pozitivă. Acum vede că e penalizat, cu dobânzi real negative. Ce poate face? O plasează în ceva care-i da sentimentul că îi va creşte valoarea. Dar creşte până într-un punct. Care este punctul în orice speculaţie?", a declarat Mugur Isărescu.

 

Între anii 2005 şi 2008 în ţară noastră, dar şi în multe alte state din Europa de Est, au avut loc foarte multe investiţii imobiliare speculative, mai ales cu terenuri. În acei ani, preţurile din unele zone ale marilor oraşe erau exagerate, lucru de care s-a profitat din plin.

 

Dacă vom asista din nou la situaţia din trecut rămâne de văzut. Ce este sigur până acum este că economia României este în creştere, băncile au început să aibă tot mai multe fonduri pentru credite, iar românii sunt mai doritori să se împrumute.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI