TIOR

Pericolul ascuns al legii privind darea in plata

Pericolul ascuns al legii privind darea in plataLegea privind darea în plata a bunurilor ipotecate la achiziţia unui credit de locuinţe ascunde un pericol pe care bancherii nu s-au sfiit să-l anunţe. Care este acesta vă spunem în continuarea articolului.

 

Potrivit lui Răsvan Radu, directorul general al UniCredit Bank România, dacă legea privind darea în plată va fi promulgată de către preşedinte atunci creditele de locuinţe se vor scumpi. Atât avansul, cât şi costul efectiv al finanţărilor vor fi mărite de către bănci, întrucât acestea trebuie să ia în calcul costuri suplimentare.

 

Legea dării în plata va cauza şi pierderi pentru bănci

 

Răsvan Radu avertizează că legea dării în plata va cauza şi pierderi pentru bănci. Acesta detaliază: „Legea se aplică tuturor contractelor în curs de executare la data intrării sale în vigoare şi nu doar contractelor încheiate ulterior acestui moment, atât persoanelor fizice care au dificultăţi de plată, dar şi celor care nu au astfel de probleme, atât debitorului, cât şi codebitorilor solidari, creditelor ipotecare, dar şi tuturor categoriilor de credite garantate cu ipotecă (inclusiv credite de consum). Din aceste motive, este de aşteptat ca intrarea ei în vigoare să afecteze procesul de rambursare a creditelor garantate cu ipotecă şi să genereze pierderi pentru bănci. Aplicarea acestei legi poate genera scumpirea creditului, deoarece va trebui înglobat şi acest cost suplimentar“.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI