Paradox – romanii au depozite record la banci, desi dobanzile sunt mici

25-11-2015 / Blog credite imobiliare

Paradox – romanii au depozite record la banci, desi dobanzile sunt miciRomânii au depozite record la bănci, cu toate că dobânzile sunt foarte mici. După o creştere de 7,2% în ultimul an pentru depozitele bancare, acestea au atins în octombrie 2015 un maxim istoric de 233,7 miliarde lei.

 

Situaţie paradoxală în sistemul bancar românesc – populaţia şi firmele continuă să economisească foarte mult în depozite bancare, deşi dobânzile sunt chiar şi de sub 2%, la anumite tipuri! Mai mult decât atât, depozitele bancare au ajuns la un maxim istoric de 233,7 miliarde lei!

 

“Statisticile BNR indică o creştere a depozitelor neguvernamentale cu un ritm lunar de 0,5%, la 233,7 mld. lei (nivel maxim istoric), evoluţie care reflectă majorarea veniturilor populaţiei şi încrederea/cunoaşterea redusă a instrumentelor alternative de economisire (mai ales că ratele de dobândă au scăzut)“, este concluzia BNR cu privire la depozitele bancare din România.

 

Cele mai multe depozite bancare ale românilor sunt în lei, cu o pondere de 65% din numărul total. Acestea au crescut cu 7% în ultimul an, până la 153,3 miliarde lei. De asemenea, chiar şi depozitele în valută, care au dobânzi chiar mai reduse, au fost mai numeroase faţă de trecut.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.