TIOR

OTP Bank isi creste creditarea

OTP Bank isi creste creditareaOTP Bank şi-a crescut portofoliul de credite cu 4% pe segmentul corporaţiilor în ultimul an. Faţă de primul trimestru al anului, banca şi-a mărit stocul de credite cu 3% în al doilea trimestru.

 

OTP Bank se descurcă din ce în ce mai bine în sistemul bancar românesc. Rezultatele după primul semestru din 2014 sunt foarte bune, cu creşteri de 4% ale creditelor corporate în ultimul an şi cu creştere de 3% dintre semestre.

 

Creditele neperformante ale băncii ajunseseră la 18,3% după primul semestru al anului, adică 1,11 miliarde de lei. Creditele neperformante care se iau în calcul sunt cele cu restante de peste 90 de zile.

 

La sfârşitul lunii iulie din acest an, OTP Bank a cumpărat în totalitate Millennium Bank România, pentru suma de 39 de milioane de euro.

 

OTP Bank avea active de 2,83 miliarde de lei la 31 decembrie 2013 şi se află pe locul al 22-lea în sistemul bancar românesc, cu o cotă de piaţă de aproape 1%. După ce a cumpărat Millennium Bank, OTP va depăşi cota de piaţă de 2% şi va ocupă locul al 11-lea. Şi numărul de clienţi ai instituţiei va creşte, până la 400.000.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI