OTP Bank: creditele de consum ieftine sunt pentru cei cu venituri mari

15-11-2014 / Blog credite imobiliare

OTP Bank: creditele de consum ieftine sunt pentru cei cu venituri mariDirectorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi, a declarat că cele mai multe credite de consum ieftine sunt pentru persoanele cu venituri mari, pentru că băncile sunt mai deschise să acorde împrumuturi acestora.

 

Chiar dacă majoritatea creditelor de consum în lei s-au ieftinit semnificativ în ultimele luni, OTP Bank este de părere că acest lucru se datorează competiţiei mari dintre bănci: “Creditele de consum sunt cele mai ieftine din regiune pentru că există o competiţie foarte mare între bănci. Există însă nişte dezechilibre. Clienţii cu venituri de la 3.000-4.000 de lei în sus se împrumută foarte ieftin, dar cei care au venituri de 1.000 sau 1.500 de lei au probleme să obţină credite. Clienţii cu venituri mici sunt foarte riscanţi. Pentru bănci nu este profitabil să crediteze aceşti clienţi nici cu dobândă de 20%“, a spus directorul general al instituţiei, Laszlo Diosi.

 

La ora actuală, cele mai accesibile credite de consum în lei au dobânzi de sub 10%, pentru clienţii care-şi primesc veniturile în conturile băncilor. În ultimele luni a putut fi observată o tendinţă de creştere a stocului de credite de consum, care a ajuns până la 23 de miliarde de lei.

 

OTP Bank a vândut în ultimul an credite de aproape 100 de milioane de lei pe segmentul de retail, cea mai mare parte fiind credite de consum.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.